Swish: 123 184 9173 | Bankgiro: 503-2313

Om oss

Om oss

Insamlingsstiftelsen Blåljus I Samverkan är bildad med syftet att med insamlade medel kunna bistå kollegor inom Polis, Kustbevakning, Tull, Räddningstjänst och Ambulanssjukvård i olika former. Stiftelsen kommer inte bedriva någon form av näringsverksamhet och är under tillsyn av Länsstyrelsen i Västra Götaland.

Insamlingsstiftelsen Blåljus i Samverkan bildades i Januari 2018 av Poliserna Anders Hallqvist, Jonas Borgström och Ambulanssjukvårdaren Pär Johansson med syftet att bistå kollegor i och utanför Sverige med riktade insamlingar samt att bidra till bättre förutsättningar i de olika yrkesrollerna. 

Styrelsen

Pär Johansson

Ordförande
Ambulanssjukvårdare

Jag är ordförande och en av stiftelsens grundare. Mitt yrkesval har varit självklart genom mitt intresse av att stå upp för mina medmänniskor. Med Insamlingsstiftelsen Blåljus I Samverkan har jag tillsammans med den övriga styrelsen fått möjligheten att göra skillnad för kollegorna inom Sveriges Blåljusorganisationer.

Veronica Blomqvist

Ledamot
Polis

Jag har jobbat som Polis sedan 2006. Det jag brinner mest för i mitt yrke är att känna att jag gör skillnad för de människor jag möter, att de känner sig sedda, hörda och trygga.

Titti Qviström Dahl

Ledamot
Ambulanssjukvårdare

Titti Qviström Spec Ssk på Ambulansen. Älskar mitt jobb, Att hela tiden få nya utmaningar, snabba beslut blandat med att höra fantastiska historier om olika livsöden.

Magnus Sjöholm

Ledamot
Brandman

Det här är Magnus Sjöholm, fd brandman med 34 års branscherfarenhet. 
Jag har jobbat både som RiB (deltidsbrandman) och heltidsanställd brandman. Numer är det fackliga frågor som gäller, är sen två år tillbaka förbundsombudsman på Kommunal och jobbar med att stärka upp och utveckla det fackliga arbetet med räddningstjänsten inom Kommunal. Det är fantastiskt roligt och mycket utvecklande att jobba med alla lokala fackliga och med brandmän och brandbefäl ute i landet.

Micke Syd Andersson

Suppleant
Artist och Ambassadör

Blåljuspersonal ligger varmt om mitt hjärta, för jag är uppväxt i en blåljusfamilj. Min pappa och båda mina syskon var och är verksamma inom blåljusfamiljen. Och själv hade jag en kort karriär i ungdomsbrandkåren i Halmstad, men svindel och trummorna satte stopp för den karriären 🤗

Och nuförtiden har jag även ett av mina barn och många vänner och bekanta som gör stor skillnad för alla oss medmänniskor i vårt samhälle. Så jag är en stolt medlem av styrelsen för Blåljus i samverkan. 

Anders Cederberg

Ledamot
Brandmästare

Började som brandman 1982 vid Stockholms brandförsvar, därefter vidare som brandförman och numera Brandmästare vid Storstockholms brandförsvar. Var med och grundade Friska brandmän. Var tidigare chefredaktör för Swedish Firefighters och sedermera tidigare vice förbundsordförande och Förbundsordförande vid Brandmännens Riksförbund. Stiftelsegrundare av Brandmännens Cancerfond.

Jonas Borgström

Suppleant
Polis

Anders Hallqvist

Ledamot
Polis

Startade insamlingar för skadade poliser år 2015 genom Thin Blue Line och grundade tillsammans med Pär och Jonas stiftelsen Blåljus i Samverkan år 2017. Arbetar som gruppchef på trafikpolisen och har i många år arbetat med trafiksäkerhet genom att föreläsa för ungdomar och föräldrar. Kör mc i tjänsten och åker ofta till ställen där ungdomar är för att arbeta förebyggande och sprida en positiv bild av polisen med trevliga diskussioner om trafik.